svētdiena, 2022. gada 31. jūlijs

Lielbritānija, Apvienotā Karaliste jeb kā mēs sakām vienkārši Anglija IV.daļa

 4.diena 

Ir sestdienas rīts un šodien ir tā diena, kad skatīsim savām acīm, ko liekas jau ļoti labi pazīstu. Ir redzētas tūkstošiem bilžu un simtiem video, bet klātiene tomēr ir kas cits. Stundas brauciena attālumā no Baibas mājas ir Deivida Ostina rožu audzētava un dārzs. Tā ir kā Meka jebkuram rožu audzētājam. 

Kā jau sestdienā, apmeklētāju ir ļoti daudz. Knapis atrodam vietu mašīnai. Nu šeit noteikti ir jāpozē! Ir jāatzīmējas - es te biju!  

Es nevaru aprakstīt vārdos sajūsmu, ieejot dārzā! 

Laikam jau par šo notikumu būtu lieki daudz runāt. Vienīgais par ko biju ārkārtīgi pārsteigta par paraugdārza lielumu. Pēc redzētajiem video bija licies, ka apskatei pietiks pusstunda, nu labi... stunda. bet mēs tur pavadījām gandrīz 4 stundas. 


Šī ir poza, kāda es biju pārsvarā. VISAS gribēju ostīt! Nu tik ļoti vilinoši! 





Un protams visur gribējās fotosesijas. Cilvēku bija ļoti daudz, bet neviens nebāzās virsū. Ja redzēja, ka fotografējam, tad nenāca klāt un netraucēja. Tas ir tik jauki un neparasti. 



Dāmas un kungi! Nedrīkst būt Anglijā un nebaudīt pēcpusdienas tēju ar skoni, kas saucas Cream Tea! Ja kāds nav vēl baudījis šo tradicionālo kārumu, tad no visas sirds iesaku. Pēc skata necilais cepums ar džemu un cloted cream (pie mums tāds nav nopērkams, ekvivalents varētu būt maskarpones krēms) pasniegts ar tradicionālo Earl Grey tēju ar pienu. Pasakains garšu savienojums! Gardēža baudījums! Un kas var būt labāks kā baudīt šo našķi Deivida Ostina dārzā, rožu ieskāvumā no skaistiem porcelāna traukiem arī ar rozēm. Par daudz? Nē! Rožu nevar būt par daudz! 

Ja vēl nav gana, tad vairāk realitātes sajūtas būs apskatoties šo video! 



Pirms došanās uz dārzu, apskatījos darba laikus un kā nokļūt uz dārzu. Atradu informāciju, ka 12.jūnijā dārzs vienīgo reizi gadā būs slēgts dēļ avio šova. Tas palīdzēja izvēlēties doties turp sestdien 11.jūnijā. Staigājot pa dārzu, virs galvām bija redzami un dzirdami dažādi vecāki un jaunāki lidaparāti. Mēs kļuvām pavisam ieinteresēti, jo liekas, tas viss notiek pavisam blakus. 
Izrādās pāris kilometru attālumā atrodas Royal Air Forse, kur nākamajā dienā notiks īpaši svarīgs notikums ar dažādiem retro lidaparātu paraugdemonstrējumiem. Kā arī ir aplūkojams lidmašīnu muzejs. Ja jau esam blakus, braucam! 
Pietuvojoties jaušama rosība. Visur brīdinājumi par rītdienas notikumu. Mašīnas stāv zālienā. Nolemjam, ka laikam te tā pieņemts. Līdz muzejam aizejam ar kājām. 
Ieejot mums saka, ka stāvvieta ir maksas. 
- Jā, ļoti jauki, bet mēs nolikām mašīnu labu gabalu prom, esam atnākuši ar kājām. 
- Ak, tā, nu labi, tad ejiet! 
- Bet biļetes? Cik jāmaksā? 
- Par brīvu! Tikai stāvvieta maksas! 
Wow! Vai tiešām? Nu šī diena mums ir unikāla! Reāli viss for free! Jo Ostina dārzs ir par brīvu un avio muzejs arī!
RAF muzejā ir apskatāmi visi iespējamie lidojošie aparāti kādi jebkad ir piederējuši britu aviācijai. Muzejs izvietots gan ārā ar iespaidīgākajiem eksemplāriem, gan četros angāros apskatāmas iekšā izvietotas ekspozīcijas. Pie lidaparātiem apskatāmi arī tanki un pat kosmiskā kuģa daļa, laikam tā, kura atgriežas uz zemes kopā ar aeronautiem. 







Pilnīgi noteikti avio entuziastiem te ir ko darīt vairākas dienas. Tā kā mēs jau bijām nostaigājušies pa dārzu, bija jau krietna pēcpusdiena, pa skaļruņiem tika ziņots par muzeja slēgšanu. Ātri ātri steidzām aplūkot pēdējo angāru. Jo trīs stundas šeit tiešām ir par maz. Bet nu šī vieta noteikti ir puiku vieta! Te bija daudz vietas fotosesijām Kasparam. 
Vietā, kur bijām nolikuši auto, lūkojamies pāri sētai un ieraudzījām šādu smalku militāro lidaparātu. 


Par šo dienu teksta mazāk, bet vairāk vizuālās informācijas. No visas sirds iesaku šīs abas vietas. Būs priecīgas gan meitenes, gan zēni! 

Turpinājums sekos...




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru